This former Schoolhouse and Catholic Training Centre within the Cairngorms National Park, north-west of Aberdeen has been renovated into a stylish holiday home.

The partial demolition of the existing building and major internal alterations has transformed the once quaint dwelling with modest proportions into a spectacular dwelling with a double height living space and bespoke timber kitchen at the heart of the dwelling. The space is overlooked by a curved balcony which leads onto to the private master-suite. The traditional timber trussed roof rafters against the frameless curved glass balcony successfully links modern and traditional elements in the building.

Restoration of 

Humanae Vitae

Cairngorms National Park

Before
Before
After
After
Stone Interior
Stone Interior
Mezzanine Level
Mezzanine Level