Scottish UK Architects ICDP coodham restoration conservation arhcitecture design red sandstone

The Lakeside Chapel

Coodham Estate, Ayrshire

Set over 4 storeys, the main chapel living accomodation is accesesed from the triple height entrance hall which is flooded with light from the cupolas above.

At the heart of the dwelling, with views over the lake, is the dual aspect Living Room; the original stone chapel window surrounds and the exposed timber trusses evoke memories of the building’s original use and the original curved stone arch offers internal views into the open plan Kitchen below. The top floor of the dwelling comprises of a generous Master Bedroom with en-suite.

Chapel Exterior
Chapel Exterior
The Chapel Exterior
The Chapel Exterior
Chapel Entrance
Chapel Entrance
Chapel Livingroom
Chapel Livingroom
View of Chapel Roof
View of Chapel Roof
Chapel Master Bedroom
Chapel Master Bedroom
Chapel Jack & Jill Bathroom
Chapel Jack & Jill Bathroom
Living room
Living room
Interior view of Chapel before dereliction
Interior view of Chapel before dereliction
During the works
During the works